Introduktion för nya medlemmar

Introduktion för nya medlemmar är – från och med säsong 20/21 – ett krav att ha genomgått för att få tillgång till Skridskonätet.

Introduktionen genomförs på Boda isbana och består av en teoretisk genomgång (t ex lite iskunskap, lämplig utrustning, hur en klubbtur går till och hur Skridskonätet fungerar), samt lite åkning. Hela introduktionen hålls utomhus, så klä dig för utevistelse och skridskoåkning. Om du ännu inte har köpt någon utrustning, finns det skridskor och pjäxor att låna under kvällen.

Säsongen 22/23 kör vi introduktion vid följande 3 tillfällen:
– tisdag 27/12
– tisdag 10/1
– tisdag 24/1
Vi startar kl.18.30 och håller på till ca kl. 20.30.
Du anmäler dig enkelt i resp evenemang på Sjuskärets facebook-sida. Det går också bra att bara dyka upp på plats – men helst vill vi ha anmälningar för att lättare kunna planera.

Som en fortsättning kan det också erbjudas en nybörjartur, d v s en tur där vi anpassar tempo och längd extra mycket och noggrant visar hur en tur går till, går igenom säkerhetsutrustningen mm.

Vi rekommenderar alla nybörjare att delta på några träningar på Boda isbana innan man anmäler sig till första riktiga turen. På så sätt får man möjlighet att i lugn och ro ställa in och prova ut sin utrustning och bli van vid den, samtidigt som man får lära känna några andra medlemmar och
ledare.