Om Skridskonätet

Ställa in profil

För att Skridskonätet ska fungera optimalt för dig, behöver du ställa in din profil första gången du besöker sidan, och ge tillåtelse till att ditt namn och telefonnummer får publiceras. Först då syns t ex ditt namn och telefonnummer när du bokar dig på aktiviteter.
Du kommer till din profil genom att klicka på den lilla gubben i högra övre hörnet.
Profilklick
Lägg gärna in ditt mobilnummer och din e-post-adress i din profil. På så vis kan ledarna lättare kontakta dig.
Man kan också ladda upp en profilbild som då syns när man skriver kommentarer mm – ett trevligt sätt för alla att lära sig klubbmedlemmars namn!
 Avsluta med att bocka i
bocka i
Det är den här lilla bocken som gör all skillnad. Är rutan inte ibockad, syns inte ditt namn i bokningar, utan det står bara 0.

Anmäla sig till en tur

Utlysta turer syns direkt på första sidan på Skridskonätet, d v s du kommer till efter inloggning. Klicka på själva turnamnet, så kommer du till en sida med mer information om turen. I högra spalten på samma sida finns anmälningsfunktionen. Ta fram rullgardinsmenyn bredvid rubriken ”Platser” och klicka i det antal platser du vill boka. Klicka sedan på ”Boka” längst ner. Klart! Nu syns ditt namn på listan över ”bokade deltagare”.

Färdrapporter

Ledarna skriver färdrapport från klubbturerna, och medlemmar har sedan möjlighet att:
1. tala om att man har varit deltagare på en tur genom att klicka ”jag var med”-knappen i färdrapporten
2. ladda upp bilder från turen
3. ladda upp filmsnuttar från turen
4. skriva kommentarer om turen
Gör gärna det! Ju fler som hjälper till med detta, desto bättre turdokumentation får vi.
Om ni har åkt själva, d v s varit på en s k ”privattur”,  får ni gärna själva skriva en egen färdrapport om turen.
Det görs under fliken ”Rapportera” längst upp i menyn, under ”Färdrapport”.

Isobservationer

Israpporter eller ”isobsar” som de också kallas, ger information om isar till andra. Ju fler som observerar och delar med sig, desto bättre underlag för val av rätt sjö vid nästa tur. Vi vill gärna att alla hjälper till med att observera isar. Att få veta att en sjö inte har någon is (ännu) kan vara lika värdefull som att få veta att den är islagd. Även observationer gjorda vid passage i bil eller tåg är intressanta. Läs några isobsar på Skridskonätet (finns under fliken ”Isinfo” längst upp), så förstår du principen!

Under fliken ”Rapportera” längst upp i menyn finns ”Isobservationer” som leder dig till ett inmatningsformulär som är enkelt att fylla i, mest med hjälp av olika val du gör i rullgardinsmenyer.
Du kan även rapportera från din telefon. Skriv www.skridsko.net/app  och logga in  så kommer du till israpporteringssidan. Obs! Det måste stå Sjuskäret i rullmenyn. Funkar med android som ajfån.